Összefoglalás

A Holokauszt Emlékközpont a magyar zsidó közösség és örökség egyik legfontosabb emlékhelye. Egyike azon kevés államilag létrehozott intézményeknek, amely kizárólag a holokauszt kutatással foglalkozik. Maga az épület Budapest második legnagyobb zsinagógája, amelyet Baumhorn Lipót tervezett.

A központ egyben oktatási és kutatóintézet is, interaktív kiállítással, ahol a látogatók élményközpontú programokon keresztül tanulhatnak.

Az ONION Creative kapta a lehetőséget, hogy megtervezze az épület 100 éves évfordulójáról szóló kiállítást. A kreatív koncepció olyan nagy sikert aratott, hogy az intézmény teljes márkaváltását is elindította.

Projekt

Időszakos kiállítások & márkafrissítés

Ügyfél

Holokauszt Emlékközpont

Mit csináltunk

Arculattervezés

Design és imázsépítés

Fotó dokumentáció

Feladat

Az ONION Creative számos feladat mellett megalkotta az útbaigazító rendszert, amelyet Baumhorn Lipót eredeti mintáinak ornamentikájára alapoztunk, kortárs érintéssel.

Időszakos kiállítás 2022

Az együttműködésünk sikerét követően az ONION Creative kapta a megbízást a 2022-es Vidéki Gettók című időszaki kiállítás teljes kreatív koncepciójának kidolgozására. Nem csak a grafikai látványtervet terveztük. Csapatunk kidolgozta a kreatív installációk és digitális megoldások koncepcióit is, amelyek interaktív történetmesélő eszközökké válhatnak a téma mélyebb megértése érdekében.

Vidéki Gettók

Kreatív kiállítás